Hříbkajda (hříbková omáčka)
Recepty, HoubySuroviny
- hříbky
- olej
- cibule
- bobkový list
- nové koření
- drcený kmín
- sladká smetana
- hladká mouka na zahuštění
- sůl
- mletý pepř
- petrželka
Postup Hříbkajda (hříbková omáčka)
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby, bobkové listy, kuličky nového koření a drcený kmín. Houby restujeme do změknutí a poté zalijeme vodou. Až se začne vařit voda, přilijeme smetanu smíchanou s hladkou moukou a necháme provařit. Podle chuti osolíme, opepříme. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Na talíři posypeme petrželkou.