Tofu pomazánka se zeleným mojo kořením a pažitkou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

350 g tofu natural
2 lžíce oleje
1 rovná lžička soli
zelené mojo koření dle chuti (dala jsem asi 1.5 lžičky)
voda podle potřeby (asi 100-200 ml)
drobně nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Tofu po vyndání z obalu opláchneme a nakrájíme na kostky.

  2. Přidáme olej, sůl a mojo koření, přilijeme 100 ml vody a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá a mixér si s ní neporadí, přiléváme po troškách další vodu. Množství vody záleží na pevnosti tofu, na výkonu vašeho mixéru a také na tom, jak moc chcete pomazánku hustou.

  3. Na závěr vmícháme drobně nasekanou pažitku a případně dochutíme dalším mojo kořením a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!