Tofu se salátem a vejcem

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 kostky sýru tofu
polohrubá mouka na obalení
2 PL oleje
1 vařené vejce
Marináda na tofu:
5 KL sójové omáčky
1 KL (zarovnaná) sladké papriky
1 Kl (zarovnaná) granul. česneku
1/4 KL pepře
Na salát:
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1-2 Jarní cibulky
pár salátových listů
3-4 cherry rajčátka
Dresink:
1-2 KL olivového oleje
po špetce soli, pepře, třtinového cukru
1-2 KL bílého vinného octa
na špičku KL fr. hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Tofu pokrájíme na 1 cm plátky, potřeme hustou marinádou a necháme marinovat asi 2-3 hodiny. Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme vychladit.

  2. Před opékáním tofu připravíme zeleninový salát a zvlášť uděláme a protřepeme nebo dobře promícháme dresink, aby se ingredience dobře spojily.

  3. Z tofu odstraníme přebytečnou marinádu, obalíme ho v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Salát pokapeme dresinkem, promícháme a servírujeme na talíři spolu s opečeným sýrem tofu a vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!