Tofu se salátem a vejcem
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 kostky sýru tofu
- polohrubá mouka na obalení
- 2 PL oleje
- 1 vařené vejce
- Marináda na tofu:
- 5 KL sójové omáčky
- 1 KL (zarovnaná) sladké papriky
- 1 Kl (zarovnaná) granul. česneku
- 1/4 KL pepře
- Na salát:
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1-2 Jarní cibulky
- pár salátových listů
- 3-4 cherry rajčátka
- Dresink:
- 1-2 KL olivového oleje
- po špetce soli, pepře, třtinového cukru
- 1-2 KL bílého vinného octa
- na špičku KL fr. hořčice
Postup Tofu se salátem a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Tofu pokrájíme na 1 cm plátky, potřeme hustou marinádou a necháme marinovat asi 2-3 hodiny. Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme vychladit.
Před opékáním tofu připravíme zeleninový salát a zvlášť uděláme a protřepeme nebo dobře promícháme dresink, aby se ingredience dobře spojily.
Z tofu odstraníme přebytečnou marinádu, obalíme ho v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Salát pokapeme dresinkem, promícháme a servírujeme na talíři spolu s opečeným sýrem tofu a vajíčkem.