Okurková polévka - VAŘENÁ

Recepty, Polévky

Suroviny

brambory
sůl
mouka hladká
salátová okurka
cibule
máslo
ocet
cukr
pepř
smetana

Postup přípravy receptu

  1. BEZ TUKU Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme do měkka, zahustíme záklechtkou, povaříme a po odstavení z plotny přidáme na velké slze nastrouhanou okurku ochucenou octem, solí, cukrem a dle chuti i pepřem (v podstatě přidáme okurkový salát

  2. ZASMAŽENÁ Připravíme zásmažku (nejlépe máslovou), zalejeme studenou vodou a dále postupujeme jak výše uvedeno (samozřejmě bez záklechtky)

  3. ZASMAŽENÁ S CIBULÍ Připravíme zásmažku s jemně nakrájenou cibulí a dále postupujeme jako předešle

  4. S NAKLÁDANOU OKURKOU Ve všech případech můžeme použít místo salátovky, nakládané (popř. kvašené) okurky

  5. BEZLEPKOVÁ Nepoužijeme mouku, ale zahustíme rozmixováním uvařených brambor 1, 2, 3, 4, 5, můžeme zlepšit šlehačkou, smetanou, zakysankou, jogurtem, podmáslím, kyškou, pomazánkovým máslem, vejcem ztraceným, či natvrdo vařeným Poznámka: Lze samozřejmě přidat i třený česnek, ale prosím, zkuste to aspoň 1× bez něj


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!