Čočkovo-dýňová kaše s uzeným tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hokkaido (nebo jiná dýně s oranžovou dužinou)
- 200 g čočky
- 180 g uzeného tofu
- 3 cibule
- olej
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce octa
- pepř
- sůl
- fenyklová nať
Postup Čočkovo-dýňová kaše s uzeným tofu
Postup přípravy receptu
-
Dyňu nakrájame na kocky, podlejeme 2-3 lyžicami vody a cca 10 min podusíme. Potom ju rozmixujeme.
Šošovicu zalejeme vodou a uvaríme. Vody dáme toľko, aby trošička vody po uvarení ostalo.
Na oleji orestujeme na polkolieska nakrájanú cibuľu spolu s na plátky narezaným cesnakom.
Pridáme dyňové pyré, šošovicu (aj s trochou vody po varení), kurkumu, korenie a soľ. Necháme asi 2 min povariť.
Tofu prerežeme priečne na 2 plátky a na oleji z oboch strán opečieme.
Kašu podávame s opečeným tofu, posypané feniklovou vňaťou.