Kapsa z krkovice plněná celerem a pórkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky krkovice
- 2 řapíky celeru
- 1 menší pórek
- 1 cibule
- 1 vejce
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- pepř
- koření Aztécký poklad
- oregáno
Postup Kapsa z krkovice plněná celerem a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpustíme másle, dáme orestovat nakrájený celer a pórek, přidáme koření a asi 5 minut dále restujeme. Potom vmícháme vejce a necháme směs vychladnout.
Na plátky masa dáme vychladlou směs, přeložíme, sklepneme nebo zajistíme párátky. Do tlakového hrnce dáme sádlo, přidáme na plátky nakrájenou cibule, kterou smažíme dorůžova.
Přidáme maso, trochu podlijeme vodou a dusíme 20 minut. Maso vyndáme, výpek zahustíme lžičkou mouky a provaříme.