Tandoori kuřecí kapsa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 smetanové sýry (Želetava)
- 4 plátky kladenské pečeně
- 2 hrsti baby špenátu
- 4 sušená rajčata
- sůl
- pepř
- tandoori masala koření
- trojobal -mouka, vejce, strouhanka
- sádlo (olej) na smažení
Postup Tandoori kuřecí kapsa
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nařízneme a rozbalíme tak, aby vznikl plát. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme tandoori masala. Na každý plátek položíme kladenku, potřeme půlkou smetanového sýru. Na sýr dáme nakrájené kousky sušených rajčat a poklademe omyté, okapané a dlouhých stonků zbavené listy špenátu.
Takto obložené plátky přehneme v půli a sepneme jehlou nebo párátky. Připravené kapsy obalíme v trojobalu a pomalu usmažíme dozlatova. Pokud tuk při smažení prská, kolem stačí hodit do pánve špetku soli. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem podle chuti.