Kuřecí kapsa se šunkou a Nivou s brambory - z parního hrnce

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g kuřecích prsou
10 g šunky - plátek
10 g Nivy
sůl
170 g oloupaných brambor na přílohu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Špalíček Nivy důkladně zabalíme do šunky, aby pak sýr nevytékal. Do kuřecího prsíčka uděláme nejlépe vykosťovacím nožem dlouhý otvor a vložíme balíček. Povrch masa lehce osolíme a zabalíme do kousku potravinářské fólie. Konce důkladně zatočíme.

  2. Vložíme do parního hrnce, po cca 15 minutách varu přidáme nakrájené a lehce osolené brambory. Vaříme ještě zhruba 15-20 minut.

  3. Po uvaření maso vyjmeme na talíř, odstraníme fólii a šikmým řezem překrojíme. Na talíři zůstane i masová šťáva. Přidáme brambory, které posypeme čerstvou pažitkou, a kdo může, tak třeba přidá i plátek másla. Jídlo doplníme zeleninou nebo nějakým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!