Újezdecká plněná kapsa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky 2,5 cm široké vepřové kotlety
sůl
pepř
Na naplnění:
5 cm dlouhý kousek pórku
35 g 40% nastrouhaného sýra
trochu pažitky
Žampiony:
3 žampiony
1 lžíce oleje
kmín
sůl
Na obalení kapes:
hladká mouka
Na ochucení šťávy:
1/2 malé na jemno nastrouhané cibule
3/4 lžičky sojové omáčky
3/4 lžičky worcesteru
1 lžička mleté červené papriky
trochu pepře
sůl
1/4 masoxu
1 vrchovatá lžička hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve omyjeme žampiony, osušíme a nakrájíme. Dáme do malého kastrůlku, osolíme, opepříme a osmahneme. Plátky masa rozklepeme na podlouhlé plátky silné 0,5 cm. Plátky po obou stranách posolíme, opepříme. Na každý dáme hromádku žampionů, za ně dáme půlku pórku, kterou v půlce překrojíme, aby se to lépe přeložilo, za ně nastrouhaný sýr a na něj petrželku pokrájenou na malé kousky.

  2. Plátky opatrně přeložíme a sešijeme potravinářskou nití (mohli bychom rozklepat kraje a spojit párátky, ale to by nemohly být tak naplněné). Sešité obalíme v mouce a dáme je do malého kastrolku na rozpálený olej opéct dozlatova po obou stranách. Pak pomocí vařečky i po bocích.

  3. Když máme kapsy opečené, podlijeme je horkou vodou podle toho, kolik chceme šťávy. Přidáme na jemno nastrouhanou cibuli, červenou papriku, sojovou omáčku, worcester, sůl, pepř a masox. Asi 10 minut podusíme, přidáme hladkou mouku, rozkvedlanou v trošce vody a zahustíme. Dusíme ještě asi 10 minut na mírném ohni. Podáváme s brambory, nebo s tím, co máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!