Újezdecká plněná kapsa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky 2,5 cm široké vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- Na naplnění:
- 5 cm dlouhý kousek pórku
- 35 g 40% nastrouhaného sýra
- trochu pažitky
- Žampiony:
- 3 žampiony
- 1 lžíce oleje
- kmín
- sůl
- Na obalení kapes:
- hladká mouka
- Na ochucení šťávy:
- 1/2 malé na jemno nastrouhané cibule
- 3/4 lžičky sojové omáčky
- 3/4 lžičky worcesteru
- 1 lžička mleté červené papriky
- trochu pepře
- sůl
- 1/4 masoxu
- 1 vrchovatá lžička hladké mouky
Postup Újezdecká plněná kapsa
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve omyjeme žampiony, osušíme a nakrájíme. Dáme do malého kastrůlku, osolíme, opepříme a osmahneme. Plátky masa rozklepeme na podlouhlé plátky silné 0,5 cm. Plátky po obou stranách posolíme, opepříme. Na každý dáme hromádku žampionů, za ně dáme půlku pórku, kterou v půlce překrojíme, aby se to lépe přeložilo, za ně nastrouhaný sýr a na něj petrželku pokrájenou na malé kousky.
Plátky opatrně přeložíme a sešijeme potravinářskou nití (mohli bychom rozklepat kraje a spojit párátky, ale to by nemohly být tak naplněné). Sešité obalíme v mouce a dáme je do malého kastrolku na rozpálený olej opéct dozlatova po obou stranách. Pak pomocí vařečky i po bocích.
Když máme kapsy opečené, podlijeme je horkou vodou podle toho, kolik chceme šťávy. Přidáme na jemno nastrouhanou cibuli, červenou papriku, sojovou omáčku, worcester, sůl, pepř a masox. Asi 10 minut podusíme, přidáme hladkou mouku, rozkvedlanou v trošce vody a zahustíme. Dusíme ještě asi 10 minut na mírném ohni. Podáváme s brambory, nebo s tím, co máme rádi.