Punčové srdce

Recepty, Dorty

Suroviny

6 vajec
160 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
Cukerný rozvar:
200 ml vody
200 g krupicového cukru
2 lžíce rumu nebo rumového aroma
2 lžíce punče nebo punčového aroma
citronová šťáva z 1/2 citronu
červené potravinářské barvivo
potravinářské barvivo žluté
Dohotovení:
jahodový džem
kokos
marcipán
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Poté postupně přidáme žloutky a vše znovu dobře vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a těsto naplníme do formy na srdce. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Pak necháme vychladnout.

  2. Do kastrolku dáme vodu a na mírném ohni ji povaříme s cukrem asi po dobu 5 minut. Poté odstavíme a přelijeme do misky. Ke svařené vodě přidáme rum, punč a šťávu z citronu. Rozvar rozdělíme na polovinu. Jednu obarvíme červenou a druhou žlutou potravinářskou barvou.

  3. Korpus rozkrojíme na čtyři díly. Spodní potřeme čtvrtinou džemu a dáme zpět do formy. Položíme druhý díl, polovinu polijeme červeným a druhou část žlutým rozvarem. Třetí díl polijeme rozvarem v obráceném pořadí. Poslední část potřeme druhou čtvrtinou džemu a položíme na dort džemem dolů. Zatížíme prkýnkem a dáme do chladničky.

  4. Sundáme formu a dort potřeme džemem. Strany obalíme v kokosu. Marcipán rozválíme. Vykrojíme z něj tvar srdce a položíme na povrch dortu. Ze zbylého marcipánu modelujeme kytičky a dort dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!