Barevný detoxikační salát
Recepty, SalátySuroviny
- Nebudu zde uvádět gramáže, každý si může dát zeleniny, kolik chce.
- hlávkové červené zelí
- bulvový celer
- řapíkatý celer
- mrkev
- jablko
- piniová semínka
- slunečnicová semínka (mohou být i dýňová apod.)
- granátové jablko
- Zálivka:
- jemně nastrouhaná čerstvá červená řepa
- citronová šťáva
- trouchu soli
- hnědého cukru nebo medu
- olivový olej
- (vše podle vlastní chuti)
Postup Barevný detoxikační salát
Postup přípravy receptu
-
Zelí si nakrájíme na jemné nudličky, trochu osolíme a rukama pomačkáme.
Necháme půl hodiny odstát.
Mrkev, celer a jablko nahrubo nastrouháme, řapíky nakrájíme na jemné proužky, piniová a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a z granátového jablka vyjmeme semínka.
Vše smícháme se zelím, zalijeme připravenou zálivkou a posypeme ještě semínky a lístky řapíkatého celeru.