Barevný detoxikační salát

Recepty, Saláty

Suroviny

Nebudu zde uvádět gramáže, každý si může dát zeleniny, kolik chce.
hlávkové červené zelí
bulvový celer
řapíkatý celer
mrkev
jablko
piniová semínka
slunečnicová semínka (mohou být i dýňová apod.)
granátové jablko
Zálivka:
jemně nastrouhaná čerstvá červená řepa
citronová šťáva
trouchu soli
hnědého cukru nebo medu
olivový olej
(vše podle vlastní chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si nakrájíme na jemné nudličky, trochu osolíme a rukama pomačkáme.

  2. Necháme půl hodiny odstát.

  3. Mrkev, celer a jablko nahrubo nastrouháme, řapíky nakrájíme na jemné proužky, piniová a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a z granátového jablka vyjmeme semínka.

  4. Vše smícháme se zelím, zalijeme připravenou zálivkou a posypeme ještě semínky a lístky řapíkatého celeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!