Mamracháč haferový (borůvkový)
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 kg syrových brambor
- 100-150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 2 špetky soli
- 2 lžičky cukru
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- Náplň:
- borůvky (hafery)
- krystalový cukr
- ----
- zakysaná smetana (hustý bílý jogurt)
- moučkový cukr
- sádlo na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
Postup Mamracháč haferový (borůvkový)
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a muškátový oříšek.
Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme borůvkami, krystalovým cukrem a v troubě při 200 °C pečeme, až okraje zčervenají.
Trochu prochladlý koláč pokrájíme, pocukrujeme a podáváme se zakysanou smetanou.