Kuřecí šlehané koule plněné sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího stehenního masa bez kůže
100 g tvrdého sýru vcelku
1 vejce
2-3 stroužky česneku
1 lžíce tvarohu
50 ml 12% smetany
1 lžička mleté papriky
špetka mletého muškátového květu
mletý kmín
sůl
pepř
strouhanka podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso a česnek nakrájíme na kousky, sýr na kostičky cca 2x2x2 cm. Tyčovým mixerem vše společně kromě sýru rozmixujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku, ale ne moc a nakonec směs dochutíme.

  2. Mokrýma rukama nabereme do dlaně trochu masa a dáme kostičku sýru. Zabalíme a obalíme ve strouhance. Smažíme ze všech stran do zlatova. Je dobré pořád koule obracet, tak se stejnoměrně osmaží.

  3. Koule podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a domácí tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!