Kuřecí šlehané koule plněné sýrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecího stehenního masa bez kůže
- 100 g tvrdého sýru vcelku
- 1 vejce
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžíce tvarohu
- 50 ml 12% smetany
- 1 lžička mleté papriky
- špetka mletého muškátového květu
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- strouhanka podle potřeby
- tuk na smažení
Postup Kuřecí šlehané koule plněné sýrem
Postup přípravy receptu
-
Maso a česnek nakrájíme na kousky, sýr na kostičky cca 2x2x2 cm. Tyčovým mixerem vše společně kromě sýru rozmixujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku, ale ne moc a nakonec směs dochutíme.
Mokrýma rukama nabereme do dlaně trochu masa a dáme kostičku sýru. Zabalíme a obalíme ve strouhance. Smažíme ze všech stran do zlatova. Je dobré pořád koule obracet, tak se stejnoměrně osmaží.
Koule podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a domácí tatarskou omáčkou.