Pohankovo-fazolový kotlík
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek pohanky – kroupy
- 1 plechovka sterilovaných červených fazolí (Baked beans)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 1 lžička oregana
- 1 lžička bazalky
- sůl
- pepř
Postup Pohankovo-fazolový kotlík
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme propláchnutou pohanku a zalijeme jeden a půl násobkem vody (1,5 hrnku). Vlijeme fazole i s omáčkou, osolíme, přidáme bazalku a oregano a přivedeme k varu.
Poté přiklopíme pokličkou, stáhneme z plotny a necháme 20 minut dojít. Nakonec podle potřeby dosolíme a ochutíme čerstvě namletým pepřem a nasekanou bazalkou.