Zeleninovo-žampionová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 větších žampionu
- 3 brambory
- 3 stroužky česneku
- mrkev
- růžičky květáku
- růžičky brokolice
- kapie
- kukuřičky
- růžičková kapusta
- jarní cibulka
- petrželka
- 2 lžíce másla
- 1 litr kuřecího vývaru
- kmín
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1-2 lžíce hl. mouky
Postup Zeleninovo-žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme 1 lžíci másla a zeleninu krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme skoro do měkka.
Na druhé lžíci másla uděláme jíšku. Přidáme k zelenině a povaříme 15 minut. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, majoránkou a petrželkou.