Fazolačka rajská

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 sáčku bílých fazolí
1 párek nebo nožička uzené klobásy
2 l vody
1/2 skleničky kečupu
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 lžičky polévkového koření
4 lžíce hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přimícháme kečup, přidáme bobk. list a trochu pepře. Přikryté vaříme.

  2. Zatím si na oleji či sádle osmahneme pokrájenou cibuli společně s pokrájenou uzeninou. Až máme cibulku lehce nazlátlou, přidáme vše do polévky a stále necháme jemně probublávat.

  3. Mouku promícháme v trošce vody, vlijeme do polévky, přisypeme pol. koření a ještě asi 10 min povaříme.

  4. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a chvíli necháme odstát. Podáváme jako samostatný pokrm s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!