Fazolačka rajská
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 sáčku bílých fazolí
- 1 párek nebo nožička uzené klobásy
- 2 l vody
- 1/2 skleničky kečupu
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky polévkového koření
- 4 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup Fazolačka rajská
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přimícháme kečup, přidáme bobk. list a trochu pepře. Přikryté vaříme.
Zatím si na oleji či sádle osmahneme pokrájenou cibuli společně s pokrájenou uzeninou. Až máme cibulku lehce nazlátlou, přidáme vše do polévky a stále necháme jemně probublávat.
Mouku promícháme v trošce vody, vlijeme do polévky, přisypeme pol. koření a ještě asi 10 min povaříme.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a chvíli necháme odstát. Podáváme jako samostatný pokrm s pečivem.