Pikantní fazolačka s klobáskou
Recepty, PolévkySuroviny
- 0,5 kg červených fazolí
- 250 g bílých fazolí
- saturejka
- máslo
- 2 klobásy (nejlépe suché a paprikové)
- mletá sladká paprika
- mletá pálivá paprika
- podle chuti chilli nebo kajenský pepř
- sůl
- 1 cibule
Postup Pikantní fazolačka s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem namočíme do většího množství vody.
Druhý den vodu neslíváme, přidáme trochu saturejky a fazole uvaříme do měkka. Pokud je třeba, během vaření můžeme přilít vodu. Když jsou fazole měkké, scedíme je a vodu nevylíváme.
V kastrolu rozehřejeme máslo a zprudka na něm orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno. Zasypeme oběma mletými paprikami (případně chilli nebo kajenským pepřem pro hodně pikantní chuť) a promícháme.
Přidáme klobásku nakrájenou na kolečka nebo půlkolečka a promícháme. Chvilku necháme opékat. Přidáme scezené fazole a pořádně promícháme, aby se propojily chutě.
Zalijeme vodou, ve které se vařily fazole, případně ještě dolijeme, pokud jí je málo. Přivedeme k varu, podle potřeby dochutíme solí nebo paprikou a na závěr necháme pár minut provařit.