Pikantní fazolačka s klobáskou

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 kg červených fazolí
250 g bílých fazolí
saturejka
máslo
2 klobásy (nejlépe suché a paprikové)
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
podle chuti chilli nebo kajenský pepř
sůl
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme do většího množství vody.

  2. Druhý den vodu neslíváme, přidáme trochu saturejky a fazole uvaříme do měkka. Pokud je třeba, během vaření můžeme přilít vodu. Když jsou fazole měkké, scedíme je a vodu nevylíváme.

  3. V kastrolu rozehřejeme máslo a zprudka na něm orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno. Zasypeme oběma mletými paprikami (případně chilli nebo kajenským pepřem pro hodně pikantní chuť) a promícháme.

  4. Přidáme klobásku nakrájenou na kolečka nebo půlkolečka a promícháme. Chvilku necháme opékat. Přidáme scezené fazole a pořádně promícháme, aby se propojily chutě.

  5. Zalijeme vodou, ve které se vařily fazole, případně ještě dolijeme, pokud jí je málo. Přivedeme k varu, podle potřeby dochutíme solí nebo paprikou a na závěr necháme pár minut provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!