Špagety po rybářsku
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 400 g špaget
- 1 kg mořských plodů (nejlépe mix Slávky, Krevety)
- 400 g cherry rajčat
- 2 dcl bílého vína
- 3 stroužky česneku
- petržel
- olivový olej
- sůl
Postup Špagety po rybářsku
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme si na velké pánvi trochu olivového oleje, vložíme celé, oloupané stroužky česneku a necháme chvilku provonět.
Pokud máme slávky v ulitě, dáme jako první ty a čekáme, než se rozevřou, potom přidáme ostatní mořské plody. 3 minuty restujeme, zalijeme vínem a přidáme nevařené špagety. Pokud je nutné, lehce podlijeme vodou a vaříme.
Když jsou špagety al dente (na skus), přidáme nakrájená rajčátka, nahrubo nakrájenou petržel a sůl.
Vše chvilinku povaříme (2 minutky), zakápneme olivovým olejem a podáváme.