Špagety po rybářsku

Recepty, Mořské plody

Suroviny

400 g špaget
1 kg mořských plodů (nejlépe mix Slávky, Krevety)
400 g cherry rajčat
2 dcl bílého vína
3 stroužky česneku
petržel
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si na velké pánvi trochu olivového oleje, vložíme celé, oloupané stroužky česneku a necháme chvilku provonět.

  2. Pokud máme slávky v ulitě, dáme jako první ty a čekáme, než se rozevřou, potom přidáme ostatní mořské plody. 3 minuty restujeme, zalijeme vínem a přidáme nevařené špagety. Pokud je nutné, lehce podlijeme vodou a vaříme.

  3. Když jsou špagety al dente (na skus), přidáme nakrájená rajčátka, nahrubo nakrájenou petržel a sůl.

  4. Vše chvilinku povaříme (2 minutky), zakápneme olivovým olejem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!