Lilek zapečený s rýžovou směsí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 ks lilku
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 rajče
- 1 paprikový lusk
- 4 polévkové lžíce uvařené rýže
- 1 vejce
- svazek petrželové natě
- 200 ml zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup Lilek zapečený s rýžovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Baklažány po dĺžke rozpolíme, čiastočne vydlabeme. Vzniknuté lodičky posolíme, dužinu pokrájame na menšie kúsky a necháme vypotiť.
Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na drobno pokrájanú papriku a paradajku, pomaly dusíme, pridáme mierne vyžmýkanú dužinu, okoreníme, ďalej dusíme. Vypneme zdroj tepla, pridáme uvarenú ryžu a pokrájanú vňať.
V smotane rozmiešame vajce a vmiešam do chladnúcej zmesi. Naplníme lodičky baklažánov, ktoré sme osušili.
Pečieme pomaly pri 200 stupňoch, horkovzduch asi 45 minút.