Pečená vepřová žebra

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřových žeber
3 lžičky kari koření
3 lžičky sójové omáčky
3 lžičky kečupu
5 lžic olivového oleje
1 stroužek česneku
1 cibule
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová žebírka osolíme z každé strany a rozmístime na plech.

  2. Potom připravíme marinádu na potření. Do mističky dáme kari, sójovou omáčku, kečup, olej a prolisovaný česnek. Vše pomícháme a potřeme žebírka z každé strany.

  3. Když máme žebírka potřená a připravená, tak na vrch dáme na kolečka pokrájenou cibuli. Vše to trochu podlijeme vodou a dáme péct do předem rozehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba hodinu, dokud nejsou žebírka dostatečně vypečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!