Pečená vepřová žebra
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřových žeber
- 3 lžičky kari koření
- 3 lžičky sójové omáčky
- 3 lžičky kečupu
- 5 lžic olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- sůl
Postup Pečená vepřová žebra
Postup přípravy receptu
-
Vepřová žebírka osolíme z každé strany a rozmístime na plech.
Potom připravíme marinádu na potření. Do mističky dáme kari, sójovou omáčku, kečup, olej a prolisovaný česnek. Vše pomícháme a potřeme žebírka z každé strany.
Když máme žebírka potřená a připravená, tak na vrch dáme na kolečka pokrájenou cibuli. Vše to trochu podlijeme vodou a dáme péct do předem rozehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba hodinu, dokud nejsou žebírka dostatečně vypečená.