Fenyklový salát s cottage
Recepty, SalátySuroviny
- 1 fenykl
- 10 cm kus okurky
- 5 cherry rajčátek
- 100 g hrášku
- 100 g kukuřice
- 1/2 kapie
- 1/2 bílé části pórku
- 1/2 hlávky brokolice
- 1 bílý cottage
- 1 lžíce másla
- Marináda:
- 2 lžíce zeleninového vývaru
- 2 lžíce červeného vínného octa
- 1 lžíce medu
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
Postup Fenyklový salát s cottage
Postup přípravy receptu
-
Fenykel narežeme na pásiky a na masle rýchlo (max 1 minútu) orestujeme. Necháme vychladnúť. Brokolicu na pare uvaríme dochrumkava, len krátko.
Zmiešame na kocky narezanú uhorku a kapiu, brokolicu, hrášok a kukuricu, vychladnutý fenykel a na kolieska narezaný pór.
Všetky prísady na marinádu vyšľaháme a prelejeme ňou zeleninu. Dáme na pol hodiny do chladničky vychladnúť. Pred podávaním navrstvíme na šalát cottage.