Mandlové / makové mléko
Recepty, NápojePostup Mandlové / makové mléko
Postup přípravy receptu
-
Mandle či mletý mák vložíme do nádoby ponorného mixéru a zalijeme vodou, aby byly akorát zakryty mandle/mák.
Vše důkladně rozmixujeme. Obojí by se mělo rozmixovat do jemné kašičky barvy béžové (mandle) resp. světle šedé (mák).
Máte-li nádobu k mixéru o objemu alespoň 1 litr, pouze dolijte do nádoby vodu, aby výsledný objem rozmixované kašičky a dolité vody byl 1 litr a promíchejte. (Máte-li nádobu o menším objemu, přemístěte do větší nádoby a dolijte vodu).
Nádobu vložte na 2 hodiny do lednice a poté přeceďte přes pláténko/utěrku.
Výsledný objem po zcezení a vymačkání pláténka je cca 800 ml.