Mandlové / makové mléko

Recepty, Nápoje

Suroviny

100 neloupaných mandlí
100 g MLETÉHO maku
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mandle či mletý mák vložíme do nádoby ponorného mixéru a zalijeme vodou, aby byly akorát zakryty mandle/mák.

  2. Vše důkladně rozmixujeme. Obojí by se mělo rozmixovat do jemné kašičky barvy béžové (mandle) resp. světle šedé (mák).

  3. Máte-li nádobu k mixéru o objemu alespoň 1 litr, pouze dolijte do nádoby vodu, aby výsledný objem rozmixované kašičky a dolité vody byl 1 litr a promíchejte. (Máte-li nádobu o menším objemu, přemístěte do větší nádoby a dolijte vodu).

  4. Nádobu vložte na 2 hodiny do lednice a poté přeceďte přes pláténko/utěrku.

  5. Výsledný objem po zcezení a vymačkání pláténka je cca 800 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!