Vepřové karé na houbách po slovenském způsobu
Recepty, HoubySuroviny
- 600 g karé, může být i kýta nebo pěkná krkovička
- sůl a pepř
- 40 g oleje
- 20 g slaniny
- 20 g citronové šťávy
- 20 g krystalového cukru
- 1,5 dl červeného vína
- 400 g čerstvých (i mražených) hub
- 20 g rajčatového protlaku
- 20 g hladké mouky
- voda nebo vývar
- 3-4 kuličky nového koření
- 40 g másla
Postup Vepřové karé na houbách po slovenském způsobu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme opéci na rozpálený olej, do kterého jsme nejprve přidali na kostičky nakrájený špek.
Opečeme dozlatova. Potom přidáme rajčatový protlak, citrón a čerstvé houby, pokrájené na plátky. Podlijeme červeným vínem a trochou vody, přidáme nové koření a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme kouskem čerstvého másla.
Příloha podle chuti, já jsem podávala s rýží, hodí se i těstoviny nebo brambory.