Rychlý fenyklový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 čerstvý fenykl
2 hrsti rukoly nebo mix salátových listů
půl červené cibule
Zálivka:
kůra z 1/2 citronu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Omyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž.

  2. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z dobře omytého citronu do malé misky. Přidáme med, sůl a vidličkou prošleháme s olivovým olejem, můžeme použít 1 lžíci oleje s citronovou příchutí. Emulzi vlijeme do mísy a promícháme.

  3. Salát se výborně hodí především k rybám a masovým pochoutkám - steak, roastbeef, biftek apod. Podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!