Rychlý fenyklový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 čerstvý fenykl
- 2 hrsti rukoly nebo mix salátových listů
- půl červené cibule
- Zálivka:
- kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- sůl dle chuti
Postup Rychlý fenyklový salát
Postup přípravy receptu
-
Omyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž.
Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z dobře omytého citronu do malé misky. Přidáme med, sůl a vidličkou prošleháme s olivovým olejem, můžeme použít 1 lžíci oleje s citronovou příchutí. Emulzi vlijeme do mísy a promícháme.
Salát se výborně hodí především k rybám a masovým pochoutkám - steak, roastbeef, biftek apod. Podáváme ihned.