Špagetová dýně s pórkovým ragú

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 špagetové dýně
sůl
pažitka
Ragú:
50 g uzené slaniny
1 menší pórek
200 g kukuřice
1/2 l zeleninového vývaru (alebo vody)
1 lžička hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetíme (vydlabeme vidličkou špagety).

  2. Kým sa varí dyňa, pripravíme ragú: Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme. Vložíme narezaný pór a osmažíme. Pridáme múku, opražíme, zalejeme vývarom a povaríme asi 10 minút. Vývaru dáme toľko, aby sme dostali primerane hustú omáčku.

  3. Vsypeme kukuricu, ktorú už necháme iba prehriať. Dosolíme, ak potrebujeme. Na tanier dáme dyňové špagety, posypeme sekanou pažitkou a prelejeme ragú.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!