Trikolora špagety s ředkvičkovým pestem
Recepty, TěstovinySuroviny
- čerstvé listy ředkviček z 1 svazku (20 ks)
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 4 lžíce olivového panenského oleje
- 1-2 lžíce ořechů nebo semínek dle chuti
- 1 lžičku sušeného česneku
- špetku soli
- pepř dle chuti
- špagety trikolora množství dle porcí
Postup Trikolora špagety s ředkvičkovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Zatím uděláme pesto. Listy přebereme, špatné odstraníme a ostatní důkladně opereme a necháme na sítku okapat.
Očištěné listy dáme do mixéru, přidáme parmazán, oříšky, olej, sůl, pepř česnek a rozmixujeme do požadované konzistence. Uvařené špagety promícháme s pestem, přidáme pár čerstvých (kdo nemá rád čerstvé, podusí chvilku na másle) ředkviček nakrájených nebo nastrouhaných nahrubo.
Podáváme posypané parmazánem nebo můžeme na posypání opražit kostičky slaniny.