Kuřecí trikolora
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 750 g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 1-2 stroužky česneku
- asi 5 lžic smetany
- 1 menší mrkev
- 50 g strouhaného eidamu
- kousek mladé cukety
- hrst medvědího česneku
- sůl
- pepř
- kurkuma
- olej
Postup Kuřecí trikolora
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme a na lžíci oleje orestujeme, až zesklovatí. Pak ji odstavíme a necháme vychladnout.
Maso umeleme, osolíme, opepříme, vmícháme připravenou cibuli, utřený česnek a 3 lžíce smetany. Necháme krátce odležet. Pak připravenou masovou směs rozdělíme na tři části.
Do jedné části zamícháme najemno nastrouhanou mrkev a půl lžičky kurkumy, do druhé části vmícháme strouhaný sýr a 1-2 lžíce smetany a do poslední majemno nastrouhanou cuketu a nasekaný medvědí česnek.
Formu na chlebíček (21x11 cm) vymažeme olejem a na dno naklademe první vrstvu ochucenou cuketou a česnekem.
Pak natřeme vrstvu masa se sýrem a navrch naklademe vrstvu masa ochuceného mrkví. Povrch lehce potřeme olejem.
Vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme nezakryté 25 minut. Pak troubu vypneme a maso necháme ještě 10 minut ve vypnuté troubě dojít.
Pak vyndáme formu z trouby, opatrně slijeme přebytečnou tekutinu a trikoloru lehce vyklopíme z formy. Podáváme teplé, třeba s bramborovou kaší, ale chutná je i studená s čerstvým chlebem.