Kuřecí kostky se sušenými švestkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehenní steaky bez kůže
- 2-3 pórky
- 200 g sušených švestek
- 1 vejce
- 1-2 lžíce škrobu
- 2-3 lžíce olivového oleje
- hrst na drobno posekaných arašídů
- hrst strouhanky (smícháme s arašídy na obalení)
- 2 stroužky česneku
- mletý kmín
- 100 ml červeného suchého vína
- 1 lžíce másla
- sůl
- Brambory pečené v troubě:
- 3/4 kg brambor (pokrájené podélně na dlouhé čtvrtinky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (lépe červená)
- 3-4 bobkové listy
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžíce mletého kmínu nebo koření na americké brambory
Postup Kuřecí kostky se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky jako na guláš (2 – 3 cm), naložíme do misky s rozmíchaným vejcem a škrobem.
Po asi 2 hodinách maso vyndáme z misky, obalíme ve směsi oříšků a strouhanky a osmahneme na oleji.
Pórky, pokrájené na asi třícentimetrové špalíky, vložíme na čistou pánev se lžící oleje a chvíli smažíme, osolíme.
Po chvíli je zaprášíme špetkou mletého kmínu a přidáme drcený česnek, zalijeme horkou vodou (ne moc) a vaříme do měkka, až se voda všechna odpaří.
Švestky mezitím omyjeme a zalijeme teplým červeným vínem, smažíme na čisté pánvi až do odpaření všeho vína, (tekutinu je dobré skoro všechnu odpařit), přelijeme máslem a podáváme.
Oprané a očištěné brambory se slupkou nakrájíme ne čtvrtiny podélně, vložíme do pekáče, proložíme pokrájenou cibulí na plátky, bobkovým listem (3 - 4 ks), rozmarýnem (2 lžíce) a mírně posypané kořením na americké brambory nebo mletým kmínem.
Vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 1 - 1,5 hodiny, až jsou brambory měkké.