Grilované kotlety plněné oštěpkem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 4 ks kotlety (s kostí či bez kosti)
- 1 balení uzeného sýru - oštěpek
- 4 plátky uzené prorostlé slaniny
- 10 g másla
- 2 lžíce nasekané petrželové natě
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Grilované kotlety plněné oštěpkem
Postup přípravy receptu
-
Kotlety si naporcujeme, nebo necháme naporcovat na plátky tloušťky tak na dva prsty. Je to nutné proto, aby se nám dobře vytvářela kapsa pro naplnění směsí sýru, másla, petržele a slaniny.
Úzkým a špičatým nožem opatrně vytvoříme kapsu s co nejmenším vstupním otvorem.
Oštěpek nastrouháme a slaninu nakrájíme na velmi jemné kousky. Přidáme nasekanou petrželovou nať a lehce změklé máslo.
Osolíme a opepříme vnitřní i vnější plochy kotlet.
Pečlivě promíchanou směs plníme do kapsy v kotletách a poté plnící otvor zašijeme, nebo spíchneme malou grilovací jehlou.
Povrch takto naplněných kotlet lehce potřeme olivovým olejem rozetřeným v dlaních. Kdo to má rád, může použít i sekanou petrželovou nať.
Takto připravené a naplněné kotlety vložíme do grilovací drátěné mřížky, což je velmi praktické pro otáčení všech čtyř porcí naráz. Grilujeme do zlaté barvy a podáváme nejlépe se salátem z polníčku.