Grilované kotlety plněné oštěpkem

Recepty, Grilování

Suroviny

4 ks kotlety (s kostí či bez kosti)
1 balení uzeného sýru - oštěpek
4 plátky uzené prorostlé slaniny
10 g másla
2 lžíce nasekané petrželové natě
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety si naporcujeme, nebo necháme naporcovat na plátky tloušťky tak na dva prsty. Je to nutné proto, aby se nám dobře vytvářela kapsa pro naplnění směsí sýru, másla, petržele a slaniny.

  2. Úzkým a špičatým nožem opatrně vytvoříme kapsu s co nejmenším vstupním otvorem.

  3. Oštěpek nastrouháme a slaninu nakrájíme na velmi jemné kousky. Přidáme nasekanou petrželovou nať a lehce změklé máslo.

  4. Osolíme a opepříme vnitřní i vnější plochy kotlet.

  5. Pečlivě promíchanou směs plníme do kapsy v kotletách a poté plnící otvor zašijeme, nebo spíchneme malou grilovací jehlou.

  6. Povrch takto naplněných kotlet lehce potřeme olivovým olejem rozetřeným v dlaních. Kdo to má rád, může použít i sekanou petrželovou nať.

  7. Takto připravené a naplněné kotlety vložíme do grilovací drátěné mřížky, což je velmi praktické pro otáčení všech čtyř porcí naráz. Grilujeme do zlaté barvy a podáváme nejlépe se salátem z polníčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!