Grilované tofu s rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 uzené tofu
1 lžíce worcesteru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce oleje
1 lžička plnotučné hořčice
100 g rýže
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
1/4 cibule
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
2 stroužky česneku
sůl
1/2 zeleninového bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Tofu překrojíme na dva plátky, worcester, sójovou omáčku, hořčici, kečup, olej, smícháme, lžičkou naneseme na tofu a dáme chvíli odpočinout. Poté začneme vařit rýži.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme cibuli, přidáme rozetřený česnek se solí, papriky nakrájené na kostičky, rozdrobený bujón a za stálého míchání restujeme do měkka, pak vmícháme uvařenou rýži.

  3. Tofu grilujeme na grilovací pánvi z každé strany 2-3 minuty. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!