Grilované koleno

Recepty, Grilování

Suroviny

1 koleno cca 800 g
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
6 stroužků česneku
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
sůl
Na potírání:
4 lžíce oleje
1 lžíce medu
1 lžíce sladké papriky (může se namíchat s pálivou)
2 lžičky hořčice
3-4 utřené stroužky česneku
cca 50 ml piva

Postup přípravy receptu

  1. Omyté koleno dáme do hrnce s očištěnou zeleninou a kořením. Přivedeme k varu a ztlumíme plamen na minimum. Vaříme do měkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout.

  2. Připravíme marinádu a dle své chuti dochutíme. Koleno potřeme marinádou a na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. Běhen grilování potíráme marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!