Grilované koleno
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 koleno cca 800 g
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 6 stroužků česneku
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- Na potírání:
- 4 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sladké papriky (může se namíchat s pálivou)
- 2 lžičky hořčice
- 3-4 utřené stroužky česneku
- cca 50 ml piva
Postup Grilované koleno
Postup přípravy receptu
-
Omyté koleno dáme do hrnce s očištěnou zeleninou a kořením. Přivedeme k varu a ztlumíme plamen na minimum. Vaříme do měkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout.
Připravíme marinádu a dle své chuti dochutíme. Koleno potřeme marinádou a na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. Běhen grilování potíráme marinádou.