Grilované makrely s libečkem

Recepty, Grilování

Suroviny

4 ks syrové makrely
4 velké snítky čerstvého libečku
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Makrely dokonale očistíme pod tekoucí vodou a břišní dutinu zbavíme všech případných zbytků. Dokonale očištěné makrely osolíme, opepříme a vytřeme směsí nasekané libečkové natě a olivového oleje. Takto vytřené a ochucené makrely uložíme do chladu na 6 hodin.

  2. Před grilováním podélně napichujeme na dřevěné tenké hranolky, které jsme měli stejně dlouhou dobu namočeny ve vodě. Grilujeme do zlaté barvy a dokonalé vůně opékané makrely. Podáváme jako delikatesu jen tak samotné, nebo s opečenou bagetkou pokapanou olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!