Zemáky s kuřecím masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg kuřecího masa
- 1,75 kg brambor
- tvrdý sýr EIDAM
- 200 g smetany ke šlehání
- 3 vejce (menší)
- sádlo
- strouhanka
- koření na kuře
- koření na americké brambory
- bazalka
- majoránka
- oregáno
- mletý pepř
- sůl
- 1 cibule (větší)
- červená paprika
- 1-5 sterilovaných okurek
- kukuřice (v plechovce)
- hrášek (v plechovce)
Postup Zemáky s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme koření na kuře a osolíme.
Zprudka osmahneme asi 5 minut při stálém míchání, maso nemusi být úplně osmažené, v troubě dojde.
Maso přendáme na talíř a vypečenou vodu vylejeme.
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na hranolky (viz. obr. 3).
Připravíme zeleninu: Cibule nakrájená najemno, paprika na kostky, okurka na kostky, kukuřice a hrášek bez nálevu.
Koření: Na americké brambory, bazalka, majoránka, oregáno, pepř.
Do větší mísy dáme připravené brambory, maso, zeleninu a koření a zamícháme.
Vymažeme plech sádlem a vysypeme strouhankou.
Do vysypaného plechu nasypeme polovinu směsi, zasypeme nastrouhaným sýrem a zakryjeme zbytkem směsi.
Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 1/2 hodiny.
Potom zalijeme smetanou smíchanou s 3 vejci a dopečeme 15 minut.