Zemáky s kuřecím masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg kuřecího masa
1,75 kg brambor
tvrdý sýr EIDAM
200 g smetany ke šlehání
3 vejce (menší)
sádlo
strouhanka
koření na kuře
koření na americké brambory
bazalka
majoránka
oregáno
mletý pepř
sůl
1 cibule (větší)
červená paprika
1-5 sterilovaných okurek
kukuřice (v plechovce)
hrášek (v plechovce)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme koření na kuře a osolíme.

  2. Zprudka osmahneme asi 5 minut při stálém míchání, maso nemusi být úplně osmažené, v troubě dojde.

  3. Maso přendáme na talíř a vypečenou vodu vylejeme.

  4. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na hranolky (viz. obr. 3).

  5. Připravíme zeleninu: Cibule nakrájená najemno, paprika na kostky, okurka na kostky, kukuřice a hrášek bez nálevu.

  6. Koření: Na americké brambory, bazalka, majoránka, oregáno, pepř.

  7. Do větší mísy dáme připravené brambory, maso, zeleninu a koření a zamícháme.

  8. Vymažeme plech sádlem a vysypeme strouhankou.

  9. Do vysypaného plechu nasypeme polovinu směsi, zasypeme nastrouhaným sýrem a zakryjeme zbytkem směsi.

  10. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 1/2 hodiny.

  11. Potom zalijeme smetanou smíchanou s 3 vejci a dopečeme 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!