Staříčkovy zemáky s česnekem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Asi kg nových brambor
sůl
kmín
koření na brambory
olivový olej
asi 6 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na tenčí kolečka do pekáče.

  2. Každou vrstvu posypeme hojně kořením na brambory, kdo solí málo, už nesolí, pokmínujeme a dále vrstvíme kolečka.

  3. Dáme do trouby asi na 200 stupňů, pokud možno horký vzduch. Během pečení brambory opatrně promícháváme, aby se nám moc nerozbily.

  4. Pečeme do růžova, pak vytáhneme a promícháme s utřeným česnekem, čím víc, tím lépe, Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!