Klobásková gril show

Recepty, Grilování

Suroviny

vepřové maso
hovězí maso
špek
králičí maso
tvrdý sýr
Niva
mletá červená paprika
kmín
sůl
pepř
majoránka
česnek
vepřová střívka

Postup přípravy receptu

  1. Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí.

  2. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením dle našich zvyků a chutí. Do některých směsí masa, nejlépe těch méně pikantních vmícháme mezi maso i tvrdý sýr či nivu. Na 1 kg masové směsi je vhodné použít asi tak 45 gramů směsi koření, včetně již obsažené soli, které by mělo být cca ½ směsi tedy kolem 20 gramů.

  3. Dobře ručně promíchat a pak jen čekat na vynikající chuťový zážitek. Naplníme pomocí mlýnku do připravených střev a můžeme ihned grilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!