Klobásková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 ks tenké paprikové klobásky na grilování
- 2 větší brambory
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 mrkev
- olej
- petržel
Postup Klobásková polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji v pánvi orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli a na malé kousky nakrájenou mrkev.
Syrové paprikové klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, kde následně vidličkou ještě promačkáme a poté přidáme do pánve k opékající se cibuli.
V pánvi opékáme a snažíme se nejlépe obsah pánve (maso z klobásků) rozdrobit na tzv. masovou rýži.
Vzniklou směs přendáme do hrnce, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme horkou vodou cca 2 litry a necháme provařit za občasného míchání do změknutí.
Na závěr do polévky rozklepneme jedno syrové vejce a vidličkou ho rozmícháme - nasekáme na jemno trochu petrželové natě. Polévku nezahušťujeme.
Dochutíme netradiční polévku dle potřeby ještě solí a podáváme.