Vepřová játra na ajvaru a zelenině
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 2-3 PL ajvaru
- 3 PL rajčat Passata di pomoro
- 2 zelené papriky
- 1 mrkev
- olej
- 1 cibule
- pepř
- sůl
- solamyl
- vývar
Postup Vepřová játra na ajvaru a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Játra kuchyňsky upravíme, opepříme, restujeme na drobně pokrájené cibuli. Přidáme opéci omyté, pokrájené papriky a nakrájenou mrkev.
Vše zalijeme vývarem z kostí. Nádobu s játry a zeleninou přiklopíme a dáme dusit do předem rozehřáté trouby. Když jsou játra poloměkká, vmícháme několik lžic ajvaru a rajčata Passata di pomodoro. Promícháme a dál dusíme doměkka.
Nakonec játra se sosem zahustíme solamylem, rozmíchaným ve vývaru. Ještě krátce povaříme. Játra dosolíme až na talíři. Podáváme s bylinkovou rýží.