Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'

Recepty, Polévky

Suroviny

1 celá palička česneku
2-3 menší mrkve
2 větší brambory
1 pórek (bílá část)
1 cibule
3 vajíčka (počet podle strávníků)
1 zeleninový bujón
1 kuřecí bujón
1 bylinkový bujón
máslo
troška hladké mouky
sůl
pepř
snítka čerstvého rozmarýnu
špetka majoránky
špetka směsi bylinek:
pažitka
kmín
Vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Na masle orestovat nakrajenou cibulku, pridat nakrajeny porek, pote na male kosticky nakrajenou mrkev a jeste chvili za obcasneho michani restovat.

  2. Pote zalit cca 1-1.5l vody a pridat bujony a celou snitku rozmarynu a nechat provarit, minimalne 10 minut.

  3. Zatim si zvlast uvarit nakrajene brambory se soli a kminkem do polomekka.

  4. Slit brambory a pridat do polevky. Dale pridat pepr, kminek, majoranku a bylinkovou smes.

  5. Zatim rozklepnout vajicka a dat 1 cele a bilek z druheho a tretiho do misky a rozkvedlat s troskou mouky, spetickou vegety (popripade muzeme pridat bylinky).

  6. 2 cele zloutky dat zatim na stranu.

  7. Kdyz jsou brambory hotove, zamichat rozkvedlane vajicko poradne do polevky a nechat prejit varem.

  8. Nakonec pridat vsechen utreny cesnek, promichat a opatrne vlozit cele zloutky. Znovu nechat prejit varem (cca 30-45 vterin).

  9. Pote okamzite podavat. Zloutky nandavat opatrne aby nepraskly. Dobrou chut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!