Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 celá palička česneku
- 2-3 menší mrkve
- 2 větší brambory
- 1 pórek (bílá část)
- 1 cibule
- 3 vajíčka (počet podle strávníků)
- 1 zeleninový bujón
- 1 kuřecí bujón
- 1 bylinkový bujón
- máslo
- troška hladké mouky
- sůl
- pepř
- snítka čerstvého rozmarýnu
- špetka majoránky
- špetka směsi bylinek:
- pažitka
- kmín
- Vegeta
Postup Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Postup přípravy receptu
-
Na masle orestovat nakrajenou cibulku, pridat nakrajeny porek, pote na male kosticky nakrajenou mrkev a jeste chvili za obcasneho michani restovat.
Pote zalit cca 1-1.5l vody a pridat bujony a celou snitku rozmarynu a nechat provarit, minimalne 10 minut.
Zatim si zvlast uvarit nakrajene brambory se soli a kminkem do polomekka.
Slit brambory a pridat do polevky. Dale pridat pepr, kminek, majoranku a bylinkovou smes.
Zatim rozklepnout vajicka a dat 1 cele a bilek z druheho a tretiho do misky a rozkvedlat s troskou mouky, spetickou vegety (popripade muzeme pridat bylinky).
2 cele zloutky dat zatim na stranu.
Kdyz jsou brambory hotove, zamichat rozkvedlane vajicko poradne do polevky a nechat prejit varem.
Nakonec pridat vsechen utreny cesnek, promichat a opatrne vlozit cele zloutky. Znovu nechat prejit varem (cca 30-45 vterin).
Pote okamzite podavat. Zloutky nandavat opatrne aby nepraskly. Dobrou chut.