Rozmarýnová krůtí rolka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 krůtí rolka
- 1 PL sušeného rozmarýnu
- 1 citron
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 3 bobkové listy
- cca 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujonu a voda)
Postup Rozmarýnová krůtí rolka
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče dáme rolku, na kterou z obou stran vetřeme koření, přidáme na kolečka nakrájený citron a bobkové listy, vše podlijeme hrnkem vývaru, přikryjeme a dáme do trouby péct na 180°C. (Záměrně jsem nedávala olej ani máslo, rolka pustí dostatek tuku při pečení).
Necháme péct asi 30 minut, rolku obrátíme, podlijeme výpekem a přidáme druhý hrnek vývaru a pečeme další cca půl hodiny, naposledy obrátíme a necháme dopéct doměkka.
Podávala jsem s bramborem a zeleninovým salátem (viz. recept v pozn.)