Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovice dle počtu strávníků
500 g ječných velkých krup
1 cibule
400 ml smetany
2 velké hrsti hub (já použila mražené)
sůl
čerstvě mletý pepř
rozmarýn
drcený kmín
slunečnicový olej
Worchester
Na jíšku:
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a naskládáme do menší nádoby, přičemž mezi jednotlivé plátky cpeme snítky rozmarýnu. Přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc.

  2. Uleželou krkovici zbavíme rozmarýnu a opečeme na pánvi, před koncem zastříkneme trochou worchesteru.

  3. Kroupy uvaříme.

  4. Ná pánvi rozehřejeme lžíci sádla, vhodíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  5. Přidáme houby (nakrájené na kostičky, či plátky), osolíme, okmínujeme, vhodíme větvičku rozmarýnu a opékáme, dokud nejsou houby hotové.

  6. Poté přisypeme kroupy, promícháme, zalejeme smetanou a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, vytáhneme rozmarýn a případně dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!