Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová krkovice dle počtu strávníků
- 500 g ječných velkých krup
- 1 cibule
- 400 ml smetany
- 2 velké hrsti hub (já použila mražené)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- rozmarýn
- drcený kmín
- slunečnicový olej
- Worchester
- Na jíšku:
- máslo
- hladká mouka
Postup Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a naskládáme do menší nádoby, přičemž mezi jednotlivé plátky cpeme snítky rozmarýnu. Přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc.
Uleželou krkovici zbavíme rozmarýnu a opečeme na pánvi, před koncem zastříkneme trochou worchesteru.
Kroupy uvaříme.
Ná pánvi rozehřejeme lžíci sádla, vhodíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme houby (nakrájené na kostičky, či plátky), osolíme, okmínujeme, vhodíme větvičku rozmarýnu a opékáme, dokud nejsou houby hotové.
Poté přisypeme kroupy, promícháme, zalejeme smetanou a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, vytáhneme rozmarýn a případně dochutíme.