Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

320 g vody
50 g olivového oleje
500 g hladké mouky
1-1,5 lžičky mletého rozmarýnu
2 rovné lžičky soli
8 g čerstvého droždí
Náplň:
3 střední červené cibule
2 stroužky česneku
lilek
olivový olej
čerstvý nebo sušený rozmarýn
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.

  2. Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty rozprostřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií do velikého, silnějšího koláče a necháme lehce nakynout.

  3. Zatím si připravíme náplň: Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout. Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout.

  4. Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!