Bazalkové kuřecí na másle
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
- 20 větších lístků čerstvé bazalky
- 100 g másla
- 3 dcl mléka
- 4 trojúhelníčky taveného sýru
- 1/2 čerstvé kapie
- 1/2 mrkve
- 2 jarní cibulky
- sůl
- pepř
- škrob Solamyl
Postup Bazalkové kuřecí na másle
Postup přípravy receptu
-
Vykostěné maso z kuřecích stehen nakrájíme na malé kousky.
Maso osolíme a lehce opepříme.
V misce za pomocí mikrovlnné trouby (výkon max. 350W) rozpustíme 100 g másla, do kterého nasekáme lístky čerstvé bazalky a smícháme s nakrájeným kuřecím masem. Necháme cca 30 minut naložené.
Do rozpálené pánve Wok vložíme ochucené kuřecí maso a zprudka opečeme. Jakmile se maso začne krásně opékat tak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kapii a na nudličky nakrájenou jarní cibulku a mrkev.
Po orestování zeleniny do pánve nalijeme 3 dl teplého mléka, ve kterém jsme předtím za pomocí metličky rozmíchali tavené sýry, společně s jednou lžičkou škrobu Solamyl.
Provaříme tuto směs společně cca 5 minut, až nám vznikne mírně zahuštěná voňavá masová směs. Výbornou přílohou jsou špagety.