Jemná roláda z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 šlehačka (nejlépe v pytlíku)
- koření (dle libosti)
- sůl
- plnotučná hořčice
- šunka
- 4 vejce
- 1 Moravanka
- sterilovaná zeleninová směs
- feferonka
Postup Jemná roláda z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso okořeníme, zalijeme šlehačkou, promícháme a necháme alespoň hodinku rozležet v lednici.
Poté si namočíme vlažnou vodou větší igelitový sáček nebo potravinovou fólii a rozprostřeme na ni masovou směs. Tu potřeme hořčicí, poklademe šunku, dále usmažené vejce a nakonec Moravanku. Uchopíme za konce fólii a začneme stáčet do rolády. Pokud si budeme ruce máčet ve vlažné vodě, bude se nám lépe pracovat.
Poté přendáme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 40 min. Potíráme průběžně vodou, aby nám roláda nepopraskala.