Kuřecí kostky s pažitkovou omáčkou a hráškem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecí prsa
500 g mraženého hrášku (pokud není čerstvý)
2 jarní cibulky i s natí
2 svazky pažitky
4 dl sladké smetany
lžička hladké mouky
olej
2 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky.

  2. Ochutíme pouze solí a čerstvě mletým pepřem.

  3. Maso zprudka opečeme na trošce oleje, dokud není zlatavé a těsně před koncem přípravy masa přidáme na hrubší kousky nakrájenou jarní cibulku.

  4. Maso po změknutí cibulky udržujeme teplé. Do menšího hrnce si dáme spařit mražený hrášek, který jen lehce necháme přejít varem a poté scedíme a propláchneme studenou vodou, aby byla zachována svěží zelená barva.

  5. V menším hrnci si rozpustíme máslo a za pomocí lžičky hladké mouky vytvoříme světlou máslovou jíšku.

  6. Jíšku zalijeme sladkou smetanou a přidáme na jemno nakrájenou čerstvou pažitku

  7. . Necháme lehce projít varem, dochutíme solí a pepřem a za pomocí ponorného mixeru vytvoříme hladkou zelenkavou omáčku.

  8. Do této omáčky přidáme spařený hrášek a cca 5 minut necháme společně prohřát a můžeme podávat s opečeným kuřecím masem a jako příloha se velmi hodí těstoviny mini penne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!