Kuřecí kostky s pažitkovou omáčkou a hráškem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecí prsa
- 500 g mraženého hrášku (pokud není čerstvý)
- 2 jarní cibulky i s natí
- 2 svazky pažitky
- 4 dl sladké smetany
- lžička hladké mouky
- olej
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí kostky s pažitkovou omáčkou a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky.
Ochutíme pouze solí a čerstvě mletým pepřem.
Maso zprudka opečeme na trošce oleje, dokud není zlatavé a těsně před koncem přípravy masa přidáme na hrubší kousky nakrájenou jarní cibulku.
Maso po změknutí cibulky udržujeme teplé. Do menšího hrnce si dáme spařit mražený hrášek, který jen lehce necháme přejít varem a poté scedíme a propláchneme studenou vodou, aby byla zachována svěží zelená barva.
V menším hrnci si rozpustíme máslo a za pomocí lžičky hladké mouky vytvoříme světlou máslovou jíšku.
Jíšku zalijeme sladkou smetanou a přidáme na jemno nakrájenou čerstvou pažitku
. Necháme lehce projít varem, dochutíme solí a pepřem a za pomocí ponorného mixeru vytvoříme hladkou zelenkavou omáčku.
Do této omáčky přidáme spařený hrášek a cca 5 minut necháme společně prohřát a můžeme podávat s opečeným kuřecím masem a jako příloha se velmi hodí těstoviny mini penne.