Bombardino pohár
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g Mascarpone
- 4 PL Bombardina + trochu na dozdobení
- pár čerstvých jahod
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z poloviny citrónu
- citronová kůra
- piškoty (můžete použít i cukrářské)
- silná káva (na namáčení piškotů)
- vyšlehaná smetana na šlehání
Postup Bombardino pohár
Postup přípravy receptu
-
Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou (podle chuti můžete přisladit). Jahody nakrájíme na plátky.
Piškoty namočíme ve vychladlé kávě a vyskládáme jimi dno pohárů. Strany obložíme jahodovými plátky (můžete je vrstvit třeba i do krému) a vymíchaným krémem naplníme poháry. Navrch přijde šlehačka a polijeme ještě zlehka Bombardinem.