Kadlíkova vepřojátrová paštika
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 vepřové hlavy
- 2 kg vepřových jater
- 1,5 kg cibule
- vývar
- výpek z kuřete
- rohlík
- bobkový list
- pepř
- sůl
- tymián
Postup Kadlíkova vepřojátrová paštika
Postup přípravy receptu
-
Hlavy omyjte a dejte to největšího kastrolu, který doma máte. Přidejte sůl, pepř, bobkový list. Na plech ve kterém zbyl máslovo-paprikový výpek z kuřete nasekejte cibuli a dejte péct.
Syrová játra pomelte na nejjemnějším mlýnku a prožeňte jim i opečenou cibuli i s výpekem. Po uvaření hlav oberte maso a pomelte ho také. Mlýnek potom vymelte jedním starším rohlíkem pokropeným z vývarem z hlav.
Pomletou směs promíchejte se solí, pepřem, troškou majoránky, troškou chilli, špetkou drceného tymiánu, přilijte cca 0,5 l scezeného vepřového vývaru.
Vzniklou směs ještě pořádně promixujte ponorným mixérem. Hmotu následně naplňte do skleniček. Zavařujte na 110°C víc 1 hodinu. Nechte odpočinout a druhý den zopakujte.