Kadlíkova vločková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- - hrnek ovesných vloček (250 ml)
- - lžička másla
- - polévková lžíce kmínu
- - polévková zelenina:
- - petržel
- - růžička květáku
- - malá mrkev
- - 1/4 menšího celeru
- - 3 stroužky česneku
- - 1/2 cibule
- - velká brambora
- - houby
- - kousek vepřové kosti
- - anglická slanina
- - zelená petrželka
Postup Kadlíkova vločková polévka
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu s houbami (použil jsem cca 20 dkg mražených suchohřibů, nakrájených na velké kousky) i s kouskem kosti (malý zbytek od páteře z vykostěné krkovice) jsem dal vařit v cca 1,5 litru osolené vody.
Po 1,5 hodině varu jsem vývar zcedil, kosti odstranil, uvařenou zeleninu pomačkal a přidal zpět do vývaru, uvařené houby odložil. Vývar nechal ještě mírně probublávat.
Na pánev jsem dal oříšek másla, přidal lžíci kmínu a vločky. Opatrně orestoval a vsypal do vývaru. Polévku jsem ještě 10 minut povařil (nutno dost míchat).
Během vaření jsem hodil na suchou pánev na dlouhé nudličky pokrájenou slaninu a orestoval, dokud nezezlátla a nezkroutila se.
Pak jsem polévku rozmixoval tyčovým mixerem, dal na talíře, pokladl uvařenými houbami a do středu udělal hnízda z uškvařených slaninových nudlí. Na závěr dozdobení zelenou petrželkou.