Bábovka s dvojitou porcí kávy

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
250 ml smetany
1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 sáček cappuccina
1 malé silné espresso
špetka skořice
1 lžička holandského kakaa
prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. V míse prošleháme vejce s cukrem.

  2. Ve smetaně rozpustéme sáček Cappuccina a přidáme jedno malé espresso, kakao a špetku skořice.

  3. Společně krátce zahřejeme.

  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáváme k vejcím a zaléváme kávovou smetanou.

  5. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!