Minutková játra
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- olivový olej
- 1 PL provensálského koření
- 1 PL sušeného medvědího česneku
- 1 KL sojové omáčky
- čerstvě mletý pepř
- kouřová sůl
- 6 sušených naložených rajčat
- 1/2 cibule (nakrájené na jemná kolečka)
- 2 stroužky česneku na slabé plátky
Postup Minutková játra
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na plátky, posypeme kořením, medvědím česnekem, zakápneme olivovým olejem. Necháme zhruba hodinu marinovat. Játra zprudka opečeme na rozehřáté pávi, přidáme nakrájená sušená rajčata, cibuli, česnek a dusíme pod poklicí asi 5 minut, nakonec dochutíme pepřem a kouřovou solí.