Kapr zapečený se sýrem
Recepty, RybySuroviny
- 4 kousky kapra
- 25 g másla
- 15 g hladké mouky
- 150 ml mléka
- sůl
- 1 menší mrkev
- celerová nať (nebo kousek celeru)
- cibulová nať (nebo 1/4 cibulky)
- 70 g tvrdého tučného uzeného sýra
- citronová šťáva
- kousek másla na vymazání formy
- olej na opečení
Postup Kapr zapečený se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Mléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet v ledničce. Pak ho opečeme dozlatova na oleji po obou stranách.
Opečeného kapra urovnáme do zapékací formy, vymazané máslem. Mléko procedíme, mrkev vyndáme a opláchneme. Máslo a hladkou mouku na talířku smícháme lžičkou, přidáme do mléka a uvaříme hustou omáčku a necháme vychladnout. Nastrouháme si sýr na jemno a 50 g vmícháme do prochladlé omáčky.
Omáčku dáme na kapra, poklademe kolečky mrkve a posypeme zbytkem sýra. Krátce zapečeme v troubě na 200°C dozlatova. Podáváme s bramborem, nebo hranolky.