Kapr zapečený se sýrem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kousky kapra
25 g másla
15 g hladké mouky
150 ml mléka
sůl
1 menší mrkev
celerová nať (nebo kousek celeru)
cibulová nať (nebo 1/4 cibulky)
70 g tvrdého tučného uzeného sýra
citronová šťáva
kousek másla na vymazání formy
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet v ledničce. Pak ho opečeme dozlatova na oleji po obou stranách.

  2. Opečeného kapra urovnáme do zapékací formy, vymazané máslem. Mléko procedíme, mrkev vyndáme a opláchneme. Máslo a hladkou mouku na talířku smícháme lžičkou, přidáme do mléka a uvaříme hustou omáčku a necháme vychladnout. Nastrouháme si sýr na jemno a 50 g vmícháme do prochladlé omáčky.

  3. Omáčku dáme na kapra, poklademe kolečky mrkve a posypeme zbytkem sýra. Krátce zapečeme v troubě na 200°C dozlatova. Podáváme s bramborem, nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!